Over de initiatief-ondersteuner

De familie Rovers heeft voor de realisatie van Groenpark De Kleine Dommel de samenwerking gezocht met Vattenfall.

Over Vattenfall

Vattenfall is één van de grootste energieleveranciers van elektriciteit en warmte in Europa. Met meer dan 35 jaar ervaring in wind is Vattenfall marktleider in windenergie en lopen ze voorop in de ontwikkeling van nieuwe windparken. 

Terugdringen fossiele brandstoffen

In Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië en Frankrijk werkt Vattenfall met ongeveer 20.000 collega’s aan een duidelijk doel: het terugdringen van fossiele brandstoffen. Daarom bouwt Vattenfall hun eigen energieproductie op basis van fossiele brandstoffen af en investeren ze in de productie van duurzame energie, zoals zon en wind. Daarnaast gaan ze ook actief samenwerkingen aan om de noodzakelijke stappen te zetten voor een duurzame toekomst. 

Dat doen we samen

In de projecten betrekt Vattenfall de omgeving bij de plannen. We luisteren en vinden dat inwoners en ondernemers moeten kunnen profiteren van onze energiebronnen in hun omgeving. Ook wil Vattenfall graag samenwerken met lokale partijen. Hiervoor zijn we in gesprek met Energiecoöperatie Morgen Groene Energie. Dit is een coöperatie die energie in eigen omgeving wil opwekken uit schone, onuitputtelijke bronnen. We onderzoeken of en hoe we een samenwerking kunnen vormgeven. Samen met industrieën, overheden, bedrijven en onze klanten werken aan dat éne ultieme doel: fossielvrij leven, binnen één generatie.

Meer weten over Vattenfall?

Bekijk de website en ontdek wat Vattenfall nog meer doet om onze ambitie waar te maken. Ben je benieuwd naar onze andere zonneparken in Nederland? Ga naar deze pagina.Over de initiatiefnemers en ondersteuner

De familie Rovers beheert al sinds 1670 een agrarisch natuurgebied rondom De Kleine Dommel in de gemeentes Nuenen en Eindhoven. Energieleverancier Vattenfall wil in de toekomst minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarom investeren ze fors in het opwekken van duurzame energie.