Nieuws

Terugblik Groen Café: De impact van zonneparken op de biodiversiteit

Op 23 april was Vattenfall aanwezig bij het Groen Café. Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, Art + Tech Society, groen landgoed het Wasven en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. Deze editie van het Groen Café was gewijd aan de relatie tussen zonneparken en biodiversiteit, naar aanleiding van Groenpark de Kleine Dommel, een combinatie van natuurontwikkeling en energieopwekking in het stadsdeel Tongelre. Vanuit Vattenfall gingen projectontwerper Eric Tonnaer en projectontwikkelaar Carel Kooij verder in op de gedachte achter het groenpark.

Op de website van Trefpunt Groen Eindhoven is een verslag te lezen van de avond.


Aanvulling van veelgestelde vragen

De klankbordgroep van Groenpark de Kleine Dommel bestaat uit ongeveer 30 omwonenden rondom het plangebied. Zij denken mee...Over de initiatiefnemers en ondersteuner

De familie Rovers beheert al sinds 1670 een agrarisch natuurgebied rondom De Kleine Dommel in de gemeentes Nuenen en Eindhoven. Energieleverancier Vattenfall wil fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Daarom investeren ze fors in het opwekken van duurzame energie. Zo werken ze aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.