Meedoen en meedenken vanuit de omgeving

Familie Rovers en Vattenfall vinden het belangrijk om het Groenpark zorgvuldig te ontwikkelen en voldoende draagvlak te krijgen voor het project. De familie woont of is geboren in het gebied en voelt er een sterke binding mee. Het belang van de omgeving is dus ook het belang van de ontwikkelaars. Daarom betrekken zij de omgeving bij het uitwerken van de plannen. Eind 2021 kon de omgeving zich aanmelden voor een klankbordgroep. Gedurende het proces worden er verschillende bijeenkomsten met de klankbordgroep georganiseerd om het ontwerp te bespreken. De omgeving praten we bij via informatiebijeenkomsten, deze website en de nieuwsbrief.  

Meedelen in de opbrengst

De familie Rovers en Vattenfall geven Groenpark De Kleine Dommel in overleg met de omgeving vorm. Onderdeel hiervan is ook de mogelijkheid voor het financieel participeren in het groenpark – als individu of via een lokale energiecoöperatie – of via het afnemen van groene stroom van het Groenpark. Tijdens gesprekken met de omgeving en de klankbordgroep kijken we waar de meeste behoefte aan is. Zo bestaan er meerdere mogelijkheden waarop het Groenpark kan bijdragen aan verduurzaming van de buurt/omgeving. Hiervoor zijn we ook in gesprek met Energiecoöperatie Morgen Groene Energie. Via deze website en de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het laatste nieuws. 

Ophalen wensen voor het ontwerp

Samen met de klankbordgroep van Groenpark de Kleine Dommel zijn wensen en ideeën opgehaald voor de inrichting van het groenpark. Dit vormt samen met de ambitie van familie Rovers het uitgangspunt voor de schetsontwerpen. Hieronder ziet u foto’s van hoe het plan eruit kan komen te zien. Bekijk ook het visualisatieplatform met 3D-beelden.Over de initiatiefnemers en ondersteuner

De familie Rovers beheert al sinds 1670 een agrarisch natuurgebied rondom De Kleine Dommel in de gemeentes Nuenen en Eindhoven. Energieleverancier Vattenfall wil in de toekomst minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarom investeren ze fors in het opwekken van duurzame energie.