Nieuws

Terugblik inloopavond met klankbordgroep

Zowel de familie Rovers als Vattenfall en Morgen Groene Energie vinden het belangrijk om de omgeving nauw te betrekken bij de plannen voor dit project. In februari organiseerden de (mede)initiatiefnemers eerste sessies met de klankbordgroep. Uit deze sessies zijn veel vragen en opmerkingen gekomen. In aanloop naar de inloopavond voor leden van de klankbordgroep hebben we zoveel als mogelijk de opmerkingen, wensen, zorgen en ideeën verwerkt in de eerste ontwerpschets.

Op dinsdag 7 juni 2022 stonden de familie Rovers, het projectteam van Vattenfall, Morgen Groene Energie en adviesbureau Eelerwoude (geven advies over landschappelijke inpassing en ecologie) klaar om de genodigden voor de inloopavond te ontvangen en de ontwerpschets met visualisaties te tonen. Tussen 19:00 en 21:00 kon men vrij inlopen in de evenementenlocatie Punt-C. Er zijn in totaal 25 geïnteresseerden langsgekomen op de inloopbijeenkomst.

Open en persoonlijke gesprekken

Marion Rovers, een van de initiatiefnemers, blikt terug: “Het was een goede avond met veel open dialogen en lange persoonlijke gesprekken tussen het projectteam en de belangstellenden. Er was ruimte voor een kritische noot, maar we kregen ook geregeld constructieve feedback.”

Een greep uit de reacties

Tijdens de inloopavond konden belangstellenden reactieformulieren invullen. Via deze formulieren en tijdens de een- op-een gesprekken zijn er verschillende zorgen en ideeën, feedback op het ontwerp en nader te onderzoeken thema`s naar voren gekomen. Een aantal voorbeelden hiervan:

  • Zorgen rondom de hoogte van de vlechtheg en de tijd die het nodig heeft om de ‘juiste’ hoogte te komen van de ingepaste vlechtheg rondom de zonnepanelen. De vlechtheg ontneemt wel goed het zicht op de panelen.
  • Men ziet graag een nader onderzoek of onderbouwing wat betreft de invloed van de zonnepanelen op de temperatuur in de nabije omgeving.
  • Met ziet graag een nader onderzoek of onderbouwing wat betreft de invloed van de zonnepanelen op het geluid van het spoor en de invloed van het geluid van de omvormers/het transformatorhuisje op de omgeving.
  • Onderzoeken wat de mogelijkheden voor opslaan van energie zijn door het plaatsen van een batterij.
  • Wijkblad ’t Hofke gebruiken om via te communiceren over nieuws, inloopavonden etc.

Vervolgstappen

Met de verschillende reacties, vragen en opmerkingen gaan wij als projectteam aan de slag. Veelgestelde vragen worden meegenomen op de website en/of op verzoek gevraagd persoonlijk teruggekoppeld. De getoonde visualisaties en het schetsontwerp kunt u nog eens rustig terugkijken op onze website. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website als u nog ideeën, zorgen of opmerkingen heeft.

Namens het hele projectteam willen wij de aanwezigen bedanken voor hun komst en bijdrage gedurende de inloopavond en de fijne open gesprekken die we hebben gevoerd.


Aanvulling van veelgestelde vragen

De klankbordgroep van Groenpark de Kleine Dommel bestaat uit ongeveer 30 omwonenden rondom het plangebied. Zij denken mee...Over de initiatiefnemers en ondersteuner

De familie Rovers beheert al sinds 1670 een agrarisch natuurgebied rondom De Kleine Dommel in de gemeentes Nuenen en Eindhoven. Energieleverancier Vattenfall wil fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Daarom investeren ze fors in het opwekken van duurzame energie. Zo werken ze aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.